Reference project in
Health & Care Technology

Karolinska Hospital
Följ länken nedan för mer information:
PinTrace
Medical Robotics

För mer information följ länken nedan:
Berger Neurorobotics
Headset som mäter hjärnsignaler, hjärtfrekvens och hudrespons i realtid och förstår mänskliga känslomässiga tillstånd som koncentration, trötthet, m.m. Vinnare av specialpriset Emerging Technologies Award, vid ceremonin för Robotdalen Innovation Award 2017.
Utvecklad av: Berger Neurorobotics
Carbonhand
Ett personligt krafthjälpmedel för personer med svag handstyrka eller nedsatt handfunktion. Utvecklad av Bioservo Technologies AB
Giraff
Mobil tillsynsrobot som anhöriga, hemtjänst eller sjukvårdspersonal kan använda för att göra virtuella tillsynsbesök på distans och på så sätt underlätta för personer med regelbundet vårdbehov att bo kvar hemma. Utvecklad av Camanio Care AB.
GoLiveClip
Ett mobilt trygghetslarm med fallsensor, automatisk fallriskanalys och aktivitetsuppföljning!
HAL exoskelett
Robotdräkten HAL är ett så kallat exoskelett, som förstärker kroppens egna rörelse och används som stöd vid strokerehabilitering. Utvecklad av Cyberdyne Inc.
JustoCat
Terapikatt för personer med demens,
att interagera med och på så sätt ge en lugnande inverkan.
Utvecklad av: Robyn Robotics AB
Mollii
Skräddarsydd neurorehabilitering i form av ett klädesplagg med elektroterapi, som programmeras efter individens behov. Utvecklad av Inerventions AB.
Openbionics
Openbionics.org är ett open-source-initiativ som utvecklar prisvärda, lätta och adaptiva robothänder och protetiska enheter. Vinnare av Robotdalen Innovation Award 2015.
Racefox
En app för rörelsesanalys vid idrottsträning, utvecklad av det Stockholmsbaserade startupbolaget Racefox.
Safebase
Enklare nattillsyn med hjälp av ett sensorsystem för kostnadseffektiv vårdplanering och ökad trygghet inom hemtjänst och äldreomsorg.
Solutions For Tomorrow
Mobil röntgen med innovativ batteriteknologi (True X-ray mobility), som transporteras ut till patienter på vårdcentraler och äldreboenden
Somnox
Somnox sömnrobot hjälper användaren att somna snabbare, sova längre och vakna upp utvilad genom att sakta ner personens andning med hjälp av simulerad mänsklig andningsrytm och lugnande ljud. Utvecklad av det holländska teamet Somnox. Vinnare av Robotdalen Innovation Award 2017.
Tek RMD
Tek RMD (Robotic Mobilization Device) är ett mobilt fordon, som ger förmågan att säkert kunna navigera i olika omgivningar, för personer med gångsvårigheter.
Zoom Uphill
En terränggående fyrhjuling som ger människor som har svårt att gå en möjlighet att ta sig ut i naturen. Utvecklad av: Zoomability AB
Show More
  • Facebook - Vit Circle
  • Instagram - Vit Circle
  • Linkedin - Vit Circle
  • Twitter - Vit Circle
  • YouTube - Vit Circle

© 2020 ROBOTDALEN, ALL RIGHTS RESERVED